sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Mult ajutor pentru invatat

Nu stiu la voi, dar la mine se apropie sesiunea si am o groaza de informatii de retinut. Din fericire, mi-o vandut sor-mea un pont demn de impartit cu toata lumea.

Nu invata, intelege! Ideea e sa nu tocesti materia, ci sa intelegi mecanismele alea. Apoi, la test, te gandesti cum functioneaza si in functie de asta, raspunzi la intrebarile de pe foaie. Cel putin in partea de real, unde invat eu, functioneaza. La uman nu cunosc.

Netul e plin de tutoriale, videoclipuri, explicatii mura in gura in legatura cu orice. Trebuie doar sa cauti :) Eu traduc titlul lectiei in engleza si caut pe youtube. Daca nu gasesc, caut pe google. In felul asta, cu oleaca de ajutor de la sor-mea, am intocmit o lista de site-uri utile iubitorilor de stiinte exact.

Bright storm - e un site unde sunt prezentate diferite chestii simple legate de stiinta in format video. La fizica am vazut clipuri despre difractie, radiatia termica, dar nu s-a ajuns chiar la legea lui Planck. La restul materiilor n-am apucat sa ma uit.
Interactive-biology - aici vi se explica biologia, in special anatomia. E tot format video si sub nicio forma asa de plictisitor ca la scoala. Cica ar fi si jocuri, dar eu nu le-am descoperit.
Bestfreetraining - aici gasiti cursuri interactive si usurele. Din nou, nu va asteptati la chestii complicate. Mie deocamdata mi-a folosit sa imi organizez timpul si sa invat rapid.
Rapidlearningcenter - presupun ca denumirea zice tot.
Academicindex - un fel de google cu informatii stiintifice. Aici cred ca gasiti si chestii ceva mai complicate.
Magportal - portal de reviste stiintifice, pentru cei care chiar se pricep in domeniu. Pe cei incepatori, ii sfatuiesc sa citeasca 1-2 articole, sa noteze ce nu pricepe si sa se documenteze. E si asta o forma de invatat, dar nu stiu cat ajuta la examen :)
UpdateZeppelin - site romanesc plin cu informatii din fizica si informatica. Nu gasiti cursuri pe aici, ci chestiile de baza explicate foarte bine.
Jove- site plin de experimente foarte faine, dar foarte stiintifice. Nu cred ca invata cineva asa ceva la scoala.
CircuitLab-simulator de circuite electrice.
ScienceOnline- canal de youtube cu filmulete despre chestii din stiinta
Lectia despre termistor -asa am gasit site-ul. Scotociti bine, ca sunt o gramada de chestii interesante pe el
Acestea fiind spuse, va urez spor la invatat
blog comments powered by Disqus