marți, 2 august 2011

Cearta la discretie, in Bucuresti

Poate mai belesti ochii la cate un negru sau arab, poate te uiti incruntat si in jos daca zaresti un tigan sau poate marai la orice necunoscut. Sau poate vezi marele avantaj al Bucurestiului: te certi cu rudele si prietenii doar din motive bine intemeiate. Pentru micile suparari ai la indemana atatia necunoscuti....

Traverseaza strada

Cel mai apropiat loc in care gasesti pe cineva cu care sa te certi este strada. Poti sa traversezi aiurea si sigur te claxoneaza vreunul. Poti sa traversezi pe trecere, se termina verdele si iar esti claxonat. Legenda spune ca un loc deosebit de eficient in acest sens este trecerea de pietoni de langa Parcul Herastrau. Cica verdele ar dura vreo trei secunde, de n-apuci sa ajungi nici pana la jumatea strazii. Si daca ajungi, aurolac te faci ca nu e nici macar un mic trotuar unde sa astepti urmatorul verde. Iti dai seama cu cati oameni te poti certa daca traversezi un sfert pe verde si trei sferturi pe rosu? Iti dai seama cati soferi incurci, din cate sensuri si ce injuraturi iti iei fara motiv? Si injuraturile nu sunt ele un bun motiv de cearta?

Daca ti se pare riscant sa treci pe rosu, poti sa fugi pe trecere. In cazul asta, fie iti taie fata vreun biciclist, fie te ciocnesti de oameni, fie te latra vreun caine (vagabond sau nu). Poate esti nefericitul posesor al unei strazi laturalnice. Nu dispera, esti posesor deci ai motiv de cearta! Cum? Mergi pe mijlocul strazii sau pandeste posesorii de caini.

Mergi pana la un magazin

Daca un claxon nu te scoate din sarite suficient de mult, mergi la magazin. Nu conteaza care, magazin sa fie. Aici ai o paleta intreaga de motive. Berea e calda, nu are sortimentul de placinta dorit de tine, nu are marunt, vanzatoarea se rasteste la tine...gasesti tu ceva. Si stai linistit, la cati oameni sunt pe metru patrat, femeia aia nu te tine minte nici daca cersesti mereu sub tejgheaua ei.

Buclucasul Metrou

Poate nu esti suficient de tupeist incat sa te certi cu vanzatoarea. Nu-i nimic, poti sa cobori intr-o gaura de metrou si sa ceri indicatii. Daca intelegi mai greu, aici gasesti motivul de cearta al vietii tale. Poti sa intrebi cum ajungi in cutare loc si sigur te vor incalci explicatiile angajatilor de la Metrorex. Din punctul asta de vedere, cea mai eficienta statie este cea de la Politehnica. Daca intri prin gaura cea mai apropiata de Complexul "Leu", ai mari sanse sa intalnesti o bruneta creata care-ti va explica in maxim cinci cuvinte orice traseu. In cazul meu, au fost "pe dreapta, schimbi in Victoriei". Daca mai intrebi o data, urla doar trei cuvinte ("IN DREAPTA, MA!"), deci deja ai doua motive de cearta. De ce urla? De ce nu explica mai pe larg?

Poate esti atat de nervos incat vrei sa bati pe cineva. Din nou, cea mai eficienta statie este cea de la Politehnica, dar pe la alta gaura. Daca iesi din Universitatea de Politehnica, treci pe sub un pod si vezi gaura, sa stii ca aia e. Acolo nu exista nicio casa sa-ti cumperi cartela, dar este un voinic care te informeaza ca n-ai voie sa treci. De aici si pana la bataie, desigur, nu mai sunt decat vreo 2-3 pasi.

Regula de baza

Poate mai gasesti tu alte locuri bune sa te iei la hartza cu necunoscuti, dar nu stii cum sa le folosesti. Tine minte regula de baza: in Bucuresti, cea mai simpla metoda de a enerva pe cineva este sa-l pui sa repete ce-a spus. Si daca vrei sa-i enervezi pe toti, fii cat poti tu de lent.
blog comments powered by Disqus