duminică, 9 ianuarie 2011

Idealul meu in viata: femeia cu dinti

De vineri seara a navalit in viata mea o durere groaznica de dinti. Intai la un dinte din fata, apoi si la altii. Singura parte buna este ca nu m-au durut toti dintii deodata, ci pe rand, cate 5-6. Vineri seara doar m-am plans la lume, dar am reusit sa adorm fara nicio pastila. Sambata dimineata a inceput sa ma doara dupa ce am vorbit ceva mai mult. Pe la pranz, satula sa ma tot doara, m-am indurat sa iau o pastila.

Seara, cand o ajuns tata acasa, l-am si trimis dupa altele. "2-3, ca tre' sa treaca de acum". Mi-a cumparat doua pastile, pe care le-am terminat la miezul noptii. Si, in rest, singura mea ocupatie a fost sa turbez in pat. Pe la 4-5 dimineata, nu ma mai durea dintele cel mai obraznic,ce-i drept, dar ma dureau maselele din stanga jos. Durerea s-a extins la maselele din stanga sus. In fine, durerea s-a extins la dintii din fata sus, moment in care am decis ca e suficient de dimineata incat sa-l trezesc pe tata.

Imi face un ceai si-mi propune sa mergem la spital. Am acceptat tare bucuroasa si, cat am baut eu ceaiul, am facut cercetari sa vad ce si cum (la 7 dimineata niciun om serios nu doarme in casa mea,da?). Dupa ce o scol pe mama pentru vreo doua informatii, ma retrag in bucatarie. La scurt timp, apare si ea, chioara de somn, sa vada ce planuiesc eu si tata. Poftiti raspuns:
-Aaaa, dar de ce nu pui sare pisata cu patrunjel?
-Ce, trece durerea?
-Da, zice mama.
-Si acuma zici???!!!! Eu schiaun de vineri seara si tu abia duminica dimineata te trezesti sa-mi spui?
-Aaaa, am crezut ca doar te jeneaza, raspunde mama pe un ton nevinovat.
Iute il pun pe tata sa-mi faca leacul miraculos, leac cu care imi acopar dintii. Rezultat: nu mai pot vorbi. Prin semne, ii spun lu' maica-mea ce-am patit si ea, foarte calma:
-Pune o mana la gura, sa tina cald si sa treaca mai repede.
-Pune ambele maini, sa fie si mai cald! adauga tata.
Prin urmare, eram copia fidela a maimutei care nu vorbeste.

Efectul nu a durat decat o ora, asa ca am trezit si un medic dentist (la 9 dimineata nimeni nu doarme in jurul meu,da?). Am plecat asa de pornita spre cabinet si atat i-am mai grabit pe toti incat dentistul a lunecat pe gheata cu tot cu masina, a escaladat borduri, a acrosat un boschete si a finalizat schema cu o parcare excelenta dar cu un bot de masina stricat. :D Foarte calm, observa stricaciunile sale, urca in cabinet si ma doftoriceste pe mine.
A inceput operatiunea cu o anestezie de striga pisica din toti mortii. Mi-a bagat in gingie un ditamai acul si mi-a injectat la substanta de nici acum nu mi-a trecut de tot efectul. Cat timp ma vindeca, imi spunea ca dintele cu pricina (ala care a produs intreaga revolutie) ar trebui imbracat in nu-stiu-ce. "Dar nu e din-ala care pica, il uit acasa sau il pierd, nu? Ca mai stiu eu pe cineva care mereu se intorcea acasa fiindca isi uita dintele". Nu e din ala.
Inchei povestea cu doua vesti bune.
1. Se spune ca javretele rele sunt alea negre in cerul gurii. Momentan, eu sunt alba pe acolo, deci is data dracu' de buna. :D
2. Inca mai am multe vizite de facut la dentisti, deci asta nu cred ca va fi singura povestire.
blog comments powered by Disqus