sâmbătă, 1 mai 2010

Parere personala despre Vama Veche


E intai mai, mare bucurie,mare! Tot tineretul pleaca in Vama, toate stirile transmit la greu de pe plaja, toate babele sunt cu inima in gat ca soarecii astia is atat de depravati...ce sa mai, mare tam-tam pentru Vama Veche. Pe de alta parte, altii mai in varsta sau rockerii de varsta mea suficient de inraiti incat sa mearga acolo de la cinci ani se plang ca statiunea nu mai e ce-a fost.

Tineretul

Astia mai tineri, care au descoperit recent fenomenul rock/punk/hippie au o parere destul de buna despre Vama Veche. Libertate, distractie...ce sa mai, cine se ia dupa descrierile lor, chiar da o raita pana in Vama. Realitatea e cu totul alta: doar pe strada principala e un soi de asfalt, in rest ca la tara. Libertatea se traduce in lipsa de bani si cersit (implicit, nu stii daca maine mananci sau nu). Daca prinzi vreun festival, s-a dus dracu' si lipsa de aglomeratie, iar distractia se poate transforma rapid in scandal datorita betiilor aferente.

Veteranii

Cei mai in varsta, ceva mai cu picioarele pe pamant, spun ca statiunea e ca inainte doar la sfarsit de sezon sau imediat dupa vreun eveniment important. De asemenea, se plang ca s-a degradat foarte mult locul, ca au invadat afaceristii cu restaurante etc. Lor tind sa le dau dreptate. O plaja relativ pustie, cu doar cateva corturi, un singur local cu muzica buna si cativa oameni de treaba suna bine. In prezent nu-i asa pe acolo. M-am nimerit in Vama imediat dupa ce s-a terminat Stufstock (am fost cu tata, nu puteam sa fiu chiar atat de rea) dar tot s-au nimerit cativa care sa ceara bani, preturile la mancare tot exagerat de scumpe erau si plaja nu m-a impresionat cine-stie-ce. Vama Veche mi-a facut bine la psihic doar pentru ca visasem tot anul sa ajung acolo.

Singura parte misto  este civilizatia. Da, se doarme pe nisip, se umbla imbracat neingrijit dar exista cosuri de gunoi unde se separa deseurile, exista acel bun simt rar intalnit printre oamenii normali. Voi ce parere aveti despre Vama Veche?

PS: Taica-meu e genul de om comunist, care nu tolereaza multe si e destul de morocanos cu cei care nu-i agreaza. Deci va dati seama cam cum o fost cu el in Vama. Daca vrea careva sa povestesc, spuneti :)
blog comments powered by Disqus