marți, 11 mai 2010

Originea vampirilorConform cronicilor, vampirii exista de mult prea mult timp, de aceea nu s-a putut stabili stiintific cand si cum au aparut. In schimb, Anne Rice a creat o legenda legata de geneza lor si bazata pe istoria Egiptului antic.


Se spune ca demult, dinainte de a aparea faraonii, in acea tara canibalismul era in floare. Fie ca isi mancau dusmanii ca semn de victorie, fie ca imparteau mortii pentru a-i feri de rusinea de a fi devorati de insecte, cert e ca exista obiceiul ca oamenii sa se manance intre ei, obicei pastrat intr-un sat indepartat chiar si dupa ce au aparut faraonii.

In acel sat, era o vrajitoare si doua gemene roscate, fiicele ei. Toate trei puteau sa comunice cu duhurile, erau in armonie cu ele si incercau pe cat posibil sa ajute lumea prin intermediul puterilor miraculoase. Totul era bine si frumos pana cand a aparut un duh la casa lor (Amel), duh ce se lauda ca putea simte gustul sangelui si care a fost alungat de mama gemenelor. Dupa aceasta perioada, femeia s-a simtit tot mai rau, pana cand a murit. Conform obiceiului, fetele, impreuna cu restul satenilor, s-au pregatit s-o manance. Una lua inima, una creierul si restul corpului ceilalti oameni. Ospatul a fost distrus de niste soldati trimisi de faraoana sa le aduca pe fete. Ele au refuzat degeaba, au fost duse cu forta. Spiritele le-au sarit in ajutor aruncand cu de toate in soldati, dar unul mai curajos le-a explicat ca mai mult de atat nu sunt in stare.

S-au intamplat multe cand au ajuns in fata conducatorilor regatului, dar fac un rezumat pentru cazul in care cineva citeste in timp ce mananca sau e ceva mai sperios din fire. Dupa ce s-au opus sa o slujeasca pe stapana Akasha, aceasta a ordonat ca uneia sa i se scoata ochii si celeilalte sa i se taie limba, apoi au fost inchise. Spiritele obisnuite nu aveau cum sa le ajute, dar una dintre roscate l-a chemat in ajutor pe acel duh care simtea gustul sangelui.

Nici acesta n-a putut face mare lucru, doar o necajea pe Akasha suficient de mult cat s-o aduca in pragul nebuniei. Dar intr-o zi, Amel a intrat in faraoana, ceea ce a dus la aparitia primului vampir. La scurt timp, aceasta i-a transformat pe sotul ei si un subaltern, subaltern care le-a facut vampiri si pe cele doua gemene roscate.
blog comments powered by Disqus