miercuri, 12 mai 2010

Windsurf, o modalitate ieftina de a sta pe apa
Placa+vela=windsurf

Avand in vedere ca sezonul estival a inceput si presupun ca v-ati cam plictisit de aceleasi terase de pe litoral, aceleasi cluburi si, in general, aceleasi activitati practicate an de an dar parca marea cu briza ei si valurile inca va atrag, am decis sa va prezint ceva care imbina atat marea cat si vantul (implicit briza) : windsurfing-ul.


Detalii, detalii...

Desi a aparut ca o modalitate de a calatori mai repede pe apa, acest sport a ramas doar o dovada de talent in acrobatii.La baza windsurfing-ului este o placa de surfing lunga de 2-4 metri propulsata de efectul vantului asupra unei panze asemanatoare cu cea de pe vasele de navigatie. Este considerat sport extrem datorita gradului de periculozitate pe care-l implica; se practica pe apa, in larg, atunci cand valurile sunt mari si sportivul se poate ineca mai usor decat daca ar fi intr-o ambarcatiune.


Echipament

Ca orice alt sport extrem, si acesta este costisitor, accesoriile ajungand la 1000 de euro iar echipamentul de protectie la vreo 150. Pe de alta parte, e vorba de briza marii simtita la o viteza destul de mare si care, comparata cu alte modalitati de a obtine acelasi efect, e destul de ieftin (fata de un iacht, combustibilul aferent etc).

Incearca si tu!

Pe sistemul "incredibil, dar adevarat", si la noi in tara se practica acest sport, ba chiar exista si scoli in acest sens. Una dintre ele este in Bucuresti, locul de antrenare fiind pe Lacul Morii si durata unui curs fiind de 10 ore. Altele s-ar putea sa mai fie in Mamaia si am vazut personal "urme" de windsurfing (placa si vela aferenta) in Vama Veche, pe plaja.

Tie ti-ar placea sa incerci asa ceva? Te-ar tenta? Daca nu, care ar fi motivele?
blog comments powered by Disqus