vineri, 23 aprilie 2010

Vampir in varianta feminina


Doamna Dracula este...

Cu chiu cu vai am terminat de povestit aventurile de vineri, cu motocicleta. Mai am sîmbăta una si duminica doua dar înainte de asta, iau o pauza sa îţi prezint ceva despre Elisabeth Bathory, o femeie des pomenită prin cultura rock si care ar avea legături cu vampirii. Cei slabi de inima sau creştinii fricosi sunt rugaţi sa nu citească.Inceputurile

Contesa din Ungaria, Elizabeth provenea dintr-o familie foarte puternica si înstărită, în secolul al XVI-lea.Încă de mica, avea tot ce-si dorea: era foarte frumoasă, perfect instruita, cu o educaţie aparte, vorbea patru limbi, era foarte inteligentă...dar toate acestea combinate cu nişte evenimente şocante de care a avut parte în copilărie, au dus la dorinţă de a face rău, implicit la nenumăratele crime care au avut loc mai tîrziu. S-a maritat la 15 ani cu un conte provenit dintr-o familie de nobili, la fel de rau ca ea. N-a imblanzit-o nici macar aflarea vestii ca a murit matusa ei Klara, cea care a initiat-o in toate practicile oculte. Dimpotriva, e posibil sa fi devenit si mai aspra ca urmare a acestui eveniment.


Problemele iau amploare

Desi avea tot ce-si putea dori, cu timpul, frumusetea a inceput sa se stinga, impotriva dorintei ei. In acest timp, tineretea servitoarelor o facea sa fie invidioasa ceea ce a dus la mutilarea, torturarea si chiar moartea subalternelor sale. Intr-o zi, Elisabeth a aruncat cu o foarfeca in fata unei servitoare, ceea ce a condus la obsesia sa pentru sange, asa-zisul elixir al tineretii si frumusetii. Cu ajutorul complicilor ei, a inceput sa mutileze si sa omoare fetele, unele de vita nobila pentru a le obtine sangele ori in cadrul unor ritualuri de magie neagra si satanism. Dupa ce a comis cateva sute de crime, autoritatile s-au sesizat si au incercat s-o pedepseasca dar, la interventia familiei Bathory, Elisabeth a scapat doar cu arest la domiciliu, in camera ei mai exact.

Legătura cu vampirii

Dintre toate legendele create in jurul ei despre orientarea sexuala incerta, doar vagile tendinte spre canibalism au fost consemnate. Cu toate acestea, se spune despre ea ca ar fi fost o femeie-vampir. Obsesia ei pentru sange atinsese cote uluitoare, numarul victimelor fiind de cateva sute...se spune chiar ca bea sange.


A fost o surpriza foarte placuta din partea voastra ca ati vrut genul asta de articole. Ma asteptam sa se arunce cu rosii, nu sa se ceara un "bis". Sper sa am timp sa scriu mai des despre vampiri, ca si-asa imi place subiectul.

blog comments powered by Disqus