vineri, 9 aprilie 2010

O motocicleta prea frumoasa

Pozna nu-mi apartine, mi-a fost povestita pe messenger special ca sa v-o spun si voua, cu mentiunea ca fata vrea sa ramana anonima. Acestea fiind spuse, poftiti si savurati noile aventuri.
Dupa ce mi-am luat motocicleta, am zarit la blocul vecin un alt motor super dragut, cu un proprietar croit dupa gustul meu: solid, chel si cu ceafa lata. Ce-mi puteam dori mai mult de atat? Sa fie liber, exact. Nu era, l-am vazut odata cu un copil si in niciuna din cele cateva plimbari nu s-a aratat interesat de mine.

De curand, ne-am intersectat cand eram pe jos si m-a invitat la o tura cu motoarele. Cu cateva minute inainte, m-am intalnit cu un alt vecin care m-a facut postas: "sa-i spui lu asta daca-l cunosti sa nu mai parcheze asa aproape de masina mea ca nu mai pot s-o scot". S-o fi speriat motocicleta lui, nu stiu, de n-o mai vrut sa porneasca deloc. Invartea si nu pornea, uite-asa de-al dracu! Dupa jumatate de ora de rugaminti fierbinti de la vecinul meu chel spre motorul lui fitos, am cedat psihic amandoi, eu am plecat singura si el s-a dus in casa.

Peste doua zile, cand coboram la a mea, imi vad bunaciunea de vecin calare pe o alta motocicleta, nou nouta, conform principiului nu prea celebru "ce faci cand nu-ti mai porneste motorul dimineata? iti cumperi altul a doua zi". Il felicit pe om (cred ca eram mai entuziasmata decat el) si el imi mormaie "mda, dar vad ca nu mai porneste nici asta.....cred ca imi face careva ceva la ele...". Se pare ca motocicleta noua e ceva mai amabila, pentru ca la a doua cheie a pornit, al meu Fat Frumos a plecat calare si eu am ramas zambind...

Dupa alte doua zile, victima a unui chef nebun de plimbare, imi iau un amic si colindam impreuna tot orasul. Ne-am intors pe la doua jumate si am mai stat jos la scara sa admiram motocicleta vecinului si sa-i povestesc amicului care-i treaba cu ea. Intre timp, apare langa noi un ditamai tiganul, care ne intreaba de sanatate (probabil aia viitoare):
-Am vazut ca va uitati la motor...Vreo problema?
-Da, ne uitam ca e dragut foc si ii povesteam amicului ca si-a cumparat vecinul alt motor. De ce? ma bag eu in seama, ocazie cu care a aflat tiganul ca eram pe acolo.
-Aaa, il cunosti pe C?
-Da, ii raspund la fel de calma.
-D-aia, ca v-am vazut asa ca va uitati...si l-am confudat pe dansul cu un aurolac....si am zis...hai sa vad cine e, ne explica el.Ca pe dumneavoastra nu v-am vazut.....si..... nu v-am vazut...siiii......si vine acuma si C, incepe s-o dea in balbaieli.
-A, vine si C? Ce tare, ma bucuram eu ca un copil mic.
Nu trec nici 20 de secunde, ca apare vecinul la bustul gol, cu un pistol in stanga si cu un bulan telescopic in dreapta, probabil pregatit sa ciomageasca eventualul hot.

Tiganul incepe sa-si ceara scuze, noi mai schimbam doua vorbe cu Fat Frumos, ca e frumos motorul (toate astea cu ochii pe pectoralii lui) si am plecat fiecare la treaba lui. Oare ce-o fi zicand bietul om cand ii tot laud motocicleta? :D
blog comments powered by Disqus