sâmbătă, 10 aprilie 2010

Explicatia stiintifica pentru vampiriS-au scris multe despre vampiri, atat carti de specialitate, cat si belestrica. Legenda spune ca ei exista din timpuri stravechi, unii autori le atribuie si alte puteri adiacente (nu se refleca in oglinda sau vorbesc prin telepatie), Anne Rice, in cartea "Regina damnatilor", chiar inventand o poveste, ca explicatie pentru aparitia lor. Ca la orice alta chestie, oamenii de stiinta au o teorie si despre existenta vampirilor in realitate.

Porfiria

Cea mai cunoscuta boala de acest fel, se declanseaza datorita producerii defectoase a unui pigment bogat in fier. Printre simptome se numara sensibilitatea la lumina, delirul acut si inrosirea accentuata a gurii si dintilor (senzatia ca a baut sange), uscarea treptata a limbii si buzelor ceea ce creaza impresia de dinti mai lungi, iesiti in afara, toate acestea putand conduce la un comportament specific legendarilor vampiri.

Catalepsia

Este o boala psihica, asociata cu epilepsia si schizofrenia. In cazul atacurilor, bolnavul nu se mai misca deloc si pastreaza forma corpului. In zilele noastre se poate trata, dar inainte aceste atacuri erau confundate cu moartea definitiva, bolnavii fiind ingropati de vii. Se intampla ca unii sa-si revina si sa se miste in sicriu, de aici asemanarea cu vampirii.

Contrar parerii generale, existenta acestor fiinte poate fi explicata stiintific, la fel ca multe alte lucruri oculte.

PS: Cine mai vrea articole despre vampiri, sa anunte ca stiu foarte multe despre ei.
blog comments powered by Disqus