miercuri, 5 mai 2010

Animale pe sosea (I)

Intr-o seara, cam pe la ora cand se aduc vacile acasa, m-o apucat un chef nebun sa-mi scot mandra la plimbare. Tot fiind ocupata cu descoperirea noilor locuri, n-am mai dat pe la Magura de cam multisor pana in seara aia. Ma echipez si-o iau voioasa spre serpentine.

Depasesc tot ce se poate depasi, colectionez muste pe drum si ma opresc sus la han, la un sens giratoriu. Scot casca, stau cinci minute si observ cu groaza cum o cireada de vaci se indreapta agale spre mine. Cu ultima bucatica de curaj, ma uit dupa vreun om care sa le dirijeze. Un mos beat si neglijent le insotea. Au trecut strada animalele alea ca la nebuni, una se pierduse in padure (a adus-o mai incolo o femeie), alta facea jogging prin vale si....ei bine, una se indragostise de mine :( In mod normal, vacile trebuiau s-o ia pe-o carare neasfaltata. Asta despre care vorbesc, a ratat drumul din patima pentru iarba. Intai a vazut un smoc mai pe langa, l-a mancat. Un pic mai incolo vede alt smoc, il mananca si pe ala. Tot asa rontaia vaca de pe langa bordura, privindu-ma duios si seducator, totodata.

Banuind ca e cam pasionala din fire, am vrut s-o alung. Cum anume? Habar n-aveam, dar dintre toti prietenii trebuia sa fie vreunul taran convins. Am vrut sa-l sun pe un amic care are raspuns cam la orice intrebare, dar am zis sa nu rada de mine. Am sunat-o pe vecina:
-Auzi, fata, cum se alunga vacile?
-Poftim? :O ma intreaba ea socata.
-Vacile, tu. Alea care fac "muu", cum se alunga? Ca am una care se tot apropie de mine.
-Pleaca, fata! imi raspunde vecina.
-Cum? Spun "pleaca" si se duce vaca? intrebam de zor, nedumerita.
-Nu. Pleaca tu de acolo! Pe sor-mea o impuns-o una de era s-o arunce in fantana!
La asa vesti periculoase, am incheiat scurt conversatia si, cu un ochi la echipament si cu unul la vaca, ma pregateam de plecare. In tot acest timp ma gandeam cum ar fi mai bine s-o sterg de acolo: daca sa imping motorul (se misca, ar fi fost ceva ciudat care i-ar fi atras atentia) sau sa-l pornesc si sa dispar (riscam sa lunec, iar amorezata aia s-ar fi speriat de zgomot). Decizii, decizii...pana la Lukoil am ajuns intreaga. De la Lukoil incolo spun altadata ce-am patit, ca trebuie sa termin de povestit.

Curioasa, totusi, cum se alunga vaca, a doua zi intreb pe la scoala:
-Fata, cum se alunga o vaca?
-Ii tragi o palma peste fund, imi raspunde foarte calma o colega.
Jurandu-ma ca glumeste, insist sa aflu adevarul:
-Hai, pe bune... Cum se alunga?
-Asa, fata! Dai in ea, cu un bat, cu palma....
-Si sigur pleaca? Dar de spus nu se spune nimic?
-Nu stiu. Bunica-meu spune "nia, belito".

Am aflat si cum se alunga, acum mai lipseste o vaca pe care sa-mi testez noile metode. La modul cel mai serios, cum conving un asa animal sa plece? :D
blog comments powered by Disqus