joi, 18 martie 2010

Tentativa de mecanica moto (III)

Dupa ce am invatat sa pornesc motocicleta cand vreau eu,nu ea am luat o pauza de la probleme mecanice. Toate astea pana prin noiembrie-decembrie cand am decis sa nu mai conduc pana in primavara. La asa veste, toata lumea a sarit cu sfaturile despre pusul la iernat si cei mai multi oameni mi-au spus sa scot bateria.

Stiind cat sunt de priceputa intr-ale mecanicii, apelez la ajutoare: tata, o surubelnita (ca sa am acces la sculele motocicletei) si nelipsita carte tehnica. Fiind singura limba pe care o inteleg, deschid cartea unde scria in franceza, caut schema in care-mi arata ce sa demontez sa scot bateria, studiez problema si ii arat lu' tata ce suruburi sa desfaca. Conform cartii, existau doua sub sa. Taica-miu se uita chioras, era cam intuneric in garaj asa ca se apuca sa pipaie pe acolo,poate asa isi da seama ce si cum. Si-o dat seama pe naiba, ca in loc de doua, o gasit patru suruburi. Cum el nu prea vedea pe intuneric, m-o pus pe mine sa caut ce si cum. Eu,ce sa fac? Ma uit sub sa, bag mana, pipai tot pe acolo sa-mi dau seama care, ce leaga si cand credeam ca am gasit, nu era bun. Tata credea altfel si iar incepeau cautarile. Uite-asa ajunsesem sa ne invartim amandoi in jurul motocicletei, eu cu "Biblia" frantuzeasca in mana, el ganditor nevoie mare. Cine ne vedea, putea crede usor ca imi descantam mandra sau cine stie ce vraji ii faceam. Pana la urma, am nimerit alea doua suruburi corecte dar n-o reusit taica-meu sa le desfaca.

Rezultatul? Bateria a ramas la locul ei si toata iarna am fost saptamanal s-o pornesc, ca sa fie ascultatoare si la vara.

PS: Azi e ultima zi de votare la RoBlogFest. Din moment ce ma straduiesc atata sa-ti aduc zambetul pe buze, fii dragut(a) si voteaza-ma, daca n-ai facut-o deja.
blog comments powered by Disqus