marți, 16 martie 2010

Tentativa de mecanica moto (II)

Eram deja in a treia zi (parca) si de-acum puteam sa merg pe motocicleta fara sa tina nimeni de coarne. Daca ma gandesc bine, chiar aveam de gand sa ies la strada. Imi iau casca din casa, ma duc mandra la garaj, il deschid cat era el de mare sa fiu sigura ca nu daram nimic, pornesc gagica si vad ca..... se aprinde un buton rosu care nu s-a aprins cu o zi inainte.

Vai,iar s-o stricat dracia! Ce ma fac eu acuma?
Baietii aia destepti foc erau pe la intrunire...apelez la cartea tehnica, un adevarat Coran pentru cei ca mine, "experti" in mecanica. Acolo spunea ca butonul se aprinde daca nu e suficient antigel pe nustiu-unde si inca ceva (valabil doar cand motorul merge). Se aplica in cazul meu, asa ca am citit mai departe. Cu franceza mea de balta am inteles ca trebuie sa fac solutie de antigel cu apa distilata 1:1 si sa torn undeva langa radiator. Antigel! Antigel? Nu-i antigel! Am plecat la un magazin de piese auto sa-mi cumpar. Nu vreti sa stiti ce mutre o facut toti barbatii cand m-au vazut,mai ales ca eram singura cucoana de pe acolo, pe tocuri,cu decolteu, cercei mari si ceream foarte senina, antigel :)

Dupa o scurta cearta imi da mama apa distilata, o amestec cu antigelul, iau o surubelnita si plec cu sticla la garaj. Din ce scria in cartea tehnica, nimerisem ce trebuia, bag surubelnita, dau sa invart si nu reusesc. Incerc iar, pica surubelnita. Clar,aici trebe forta! Dau sa sun pe baieti: unu era la intrunire, unu nu vroia sa mearga cu autobuzul si inca unul nu stiu ce avea. Pana la urma, in loc de baieti apar fetele din cartier,mai mici ca varsta dar mult mai pricepute decat mine. Dupa ce ne holbam toate, una dintre ele a ajuns la concluzia ca trebuie o surubelnita in cruce. Fara sa stiu cum arata, il intreb pe nenea de la garajul de vizavi daca are una. Cica nu avea.

Pana la urma m-am hotarat sa plec cu ea asa, urmand sa rezolv problema cand o veni tata acasa, dar mandra nici sa porneasca nu mai vroia. Apas butonul s-o pornesc, se stinge farul si e liniste in jur. Apasasem pe tot ce era nevoie, claxonez sa ma conving ca are baterie, tresar speriata si iar ii dau tarcoale fetele sa vada ce si cum. De laudat ca una o stiut de ce nu pornea: nu ridicasem cricul. Odata rezolvata problema, ma echipez si plec in oras, de data asta. M-am ratacit pe strazi, am stat cinci minute cu ea in intersectie ca era drumul in panta si trebuia sa fac stanga fara sa fac accident, mi-am luat injuraturi de la toti soferii de pe centru ca mergeam cu 50, am injurat la randul meu ca-mi mai taia lumea fata si mi-era greu cu franatul...dar macar am ajuns intreaga acasa.

Dupa ce am reusit sa parchez motorul in garaj in cel prost fel cu putinta (cel putin n-am trantit-o ), apare unul dintre baieti care se apuca sa vada ce problema aveam mai spre dimineata. Scoate din portbagaj legendara surubelnita in cruce (nu e foarte spectaculoasa), se frige cand imi desface capacul nu-stiu-care, vede ca e totul ok si apare concluzia: este suficient lichid, becul ala s-o aprins ca mersesem foarte incet cu o zi inainte si imi suprasolicitasem mandra.
blog comments powered by Disqus