duminică, 28 martie 2010

Cum sa ajungi bogat

Am gasit aici un filmulet in care un american bogat da sfaturi celorlalti pentru a face bani, la randul lor. Nu de alta, dar contrar opiniei generale, cei foarte bogati, in special si sectorul privat, in general fac bine intregii societati si cine intelege economia, stie asta. In alta ordine de idei, am ascultat ce-o avut omul de zis si iti fac un rezumat, in romaneste, sa iti fie mai comod.

1.Economiseste Nu cheltui bani de-aiurea si, extrapoland putin, nu pierde timpul, ci organizeaza-l cat mai eficient. De asemenea, incearca sa lucrezi pentru tine, nu pentru altii si nu risca prea mult.
2.Bani albi pentru zile negre E aproape aceeasi idee ca mai sus, doar ca in primul caz banii economisiti se investesc, in timp ce aici sunt lasati sa se adune si folositi doar in caz de urgenta.
3.Atitudine pozitiva Nu te gandi ca esti sarac si ghinionist, ci ca banii si norocul trag la tine.
4.Fa ce-ti place Trebuie sa lucrezi foarte mult si nu poti daca nu-ti place ceea ce faci. Orienteaza-te spre ceva de care esti pasionat, nu ceva banos.
5.Nu-i detesta pe cei bogati  In general, oamenii tind sa se asemene cu idolii lor, nu cu cei care le sunt antipatici. La fel e si aici: nu poti sa intri in grupul lor (implicit, sa fii bogat), daca ii detesti.

Astea sunt obiceiuri generale, care se aplica oriunde si sunt descrise in clip. Personal, as adauga si ca trebuie sa fii perseverent, sa vii cu ceva in plus fata de altii si sa faci un bine real clientilor, nu sa-i pacalesti. Tu care crezi ca e reteta succesului?
PS: Poftim clipul, daca vrei sa-l vezi personal.
blog comments powered by Disqus