sâmbătă, 27 martie 2010

Aventuri de prin excursii

Acum sunt ceva mai selectiva cu destinatiile, datorita frigului dar in scoala generala plecam oriunde in excursie: orice zona de munte, in orice tara straina...nu conta nici macar motivul sau pretul, atata timp cat plecam. Cu cateva mici exceptii, am calatorit cu autocarul si cand plecam in strainatate, ne supraveghea o domnisoara profesoara foarte severa si iubitoare de liniste. Vorba vine domnisoara, pur si simplu nu era maritata, dar avea vreo 50 de ani pustoaica, deci va dati seama si singuri de caracterul ei.Toata lumea vroia cat mai in spate, pe mine ma asezau ai mei cat mai in fata ca nu-stiu-ce era prin spate asa ca ma plictiseam de muream tot drumul. Noroc ca aveam o colega cu care mai stateam la povestit si....mancat. Datorita lipsei de activitate, ne formasem obiceiul sa incepem sa mancam la cel mult jumatate de ora dupa ce plecam. Haleam tot ce gaseam bun prin pachet si cand autocarul oprea sa infulece si ceilalti, noi luam o pauza de la masa, urmand sa reluam activitatea odata ce se punea masina in miscare. Se mai intampla sa ne oprim doar cand ne apuca somnul, noaptea, iar in rest asta era ocupatia de baza.

Dar, in drum spre Franta, undeva prin Austria parca, se intampla ceva care ne alunga plictiseala pentru cateva minute. Eu si colega eram asezate la jumatatea autocarului, vizavi de usa de la mijloc, in timp ce profa statea pe culoar sa-i cuminteasca pe aia obraznici din spate. Deodata, incepe sa bata vantul, zburlind tot parul domnisoarei...ce sa mai, incepuse ditamai vijelia in autocar la noi. Langa usa din mijloc, undeva mai sus, erau doua portocale, un ghiozdan, singurul bagaj al colegei si jos pe scari mai era o portocala. Dintre toate astea, fructul de pe scari cade pe sosea, fata isi salveaza averea si in mijlocul tornadei, urla profa la noi, in cel mai pur accent de Bucuresti:
-Ce e asa de curent aici?
-E deschisa usa, o lamurim eu si colega, cand ne pazeam cu strasnicie lucrurile sa nu zboare afara.
-Inchideti usile, va rog! striga profa la soferi, cu vocea ei groasa, de fumatoare.
Furtuna continua.
-Inchideti usile,dom'le, ca e curent! urla ea din nou, ca mai apoi sa se transmita fraza din gura in gura,pana cand a auzit si 'nea soferu de-o inchis usile.
blog comments powered by Disqus