vineri, 26 februarie 2010

Tu sa nu fii sclava

Cu toate ca era o singura femeie in fata mea, am stat destul la coada din farmacie si asta pentru ca ea se tot lauda vanzatoarei ca fiica-sa are imensul salariu de douaj'de milioane, ca trebuie sa lupte, ca o tot transferat-o de la serviciu,ca munceste...si toate astea pe un ton admirativ, de parca n-ar fi alta mai smechera pe lume. Si-acum vine nedumerirea mea :)
De ce toata lumea se straduieste sa aiba un job cat mai bun si sa-si multumeasca seful? De ce toti viseaza sa lucreze la multinationale?Pe cont propriu n-are nimeni curaj? :) Sunt mai multe avantaje sa conduci tu tot decat sa te lasi condusa.

1.Profitul e al tau.Daca nu te multumesti cu un salariu fix, mai mic decat valoarea a ceea ce produci tu, poti sa iei tu tot profitul si sa fii 100% responsabila de situatia ta financiara. Toata astea, cu riscul de a nu castiga nimic dar cine nu risca, nu castiga. Plus ca, din moment ce ai ajuns sa lucrezi pentru sefi pretentiosi, inseamna ca esti eficient si ai sanse sa razbati.

2.Nu te comanda nimeni.Iti place asa de mult sa te supui regulilor altora? De ce sa urmezi tot felul de training-uri dubioase cand poti sa prinzi informatia din zbor si cu timpul economisit sa faci altceva mai folositor? De ce sa vii in verde la serviciu cand poti sa vii cum vrei tu, fara sa iasa scandal?

3.Poti sa-ti pui ideile in practica.Poate ai o idee de a rezolva o problema de la un departament oarecare.Poate mai mereu ai idei mai bune decat seful. Atunci de ce sa nu le pui in aplicare?

Atunci cand crezi ca a lucra la o multinationala este o cale de a te imbogati, adu-ti aminte ca in veci n-ai sa o duci mai bine decat seful.

PS: Inteleg ca nu e posibil ca toti sa conduca dar chiar sa-si doreasca oamenii sa ajunga sclavi,mi se pare putin cam ciudat :)
blog comments powered by Disqus