luni, 15 februarie 2010

Problemele pe care le implica a fi motociclista

Iti spun din experienta ca o fata pe motor atrage foarte mult atentia si, dincolo de nenumaratele situatii comice, o motociclista are parte de ceea ce-si doreste orice om care se deplaseaza pe doua roti: ca soferii sa aiba grija de el. Personal, pot spune ca m-au educat conducatorii auto, in mare parte, de aici si obiceiul de a claxona orice masina care mi se pare ca o sa ma loveasca. Dar, pe langa toate aceste avantaje (la care se adauga admiratia celor din jur), in cazul motociclistelor, apar niste probleme suplimentare.

Inceputul e greu

In primul rand, a manevra o motocicleta implica manevra a cateva sute de kilograme, nu doar invartirea unui volan, cum e la masina. Pentru un barbat, acest lucru nu inseamna asa mare efort, dar pentru o femeie, mai ales una tinerica, inseamna ceva (trante).

Una dintre solutii ar fi sa se inceapa cu o motocicleta usoara, Minsk de exemplu. Daca nici asa nu merge, e nevoie de un barbat fortos si atletic care sa fuga pe langa tanara domnita si sa traga de coarne sau chiar sa fuga tinand de ghidon, ori de cate ori motocicleta cuconitei ar vrea sa traga un pui de somn. Metoda este testata personal, deci merge.

Stilul vestimentar nu se pupa cu pilotatul

Cu toate ca ideal ar fi sa existe echipament, vehiculul asta nu e folosit doar la drumuri lungi, ci si prin oras, caz in care nu se poate ajunge la serviciu in costum de robocop, eventual uda fleasca din cauza caldurii si fara pic de detalii feminine.
  • Astfel, machiajul rezista eroic daca se merge cu viziera trasa in jos,
  • Cerceii mari incap sub casca daca au cat mai mult contact cu pielea de pe gat(nu cum sunt purtati in mod normal) iar cei mici stau cuminti in ureche daca fata se dezechipeaza avand grija de fiecare in parte. 
  • Cat despre tocuri, daca nu sunt prea inalte si gaura dintre toc si restul piciorului se aseaza pe scarita, nu incurca deloc la condus dar o sa se rupa ceva mai rapid :) Singurele detalii feminine care nu vor si pace sa se inteleaga bine cu motocicleta sunt talpa ortopedica (e greu la condus) si orice fel de fusta (ori fluiera soferii, ori nu te poti aseza de lunga ce e)

Oferta pentru echipamente este mica

Comparativ cu echipamentele pentru barbati, ofertele pentru gagici sunt putin variate si cel mai adesea croite in marimi mari. Adica, pe eticheta scrie "M" dar ma indoiesc ca i-ar veni unei femei in toata firea, de inaltime si greutate normala. Plus ca unele au pretentia sa arate bine chiar si echipate pana in dinti. Aici, singura solutie ar fi un shopping tipic feminin, cu luarea in calcul a cumparaturilor online.
 
Inchei cu un sfat pentru toti motociclistii: mare atentie ca echipamentul sa aiba protectiile incluse, altfel se arunca bani degeaba. Si va doresc un sezon cat mai lung, plinul in rezervoare si nelipsitul asfalt uscat!
blog comments powered by Disqus