luni, 8 februarie 2010

Ben venuti al Carnavale di VeneziaInca de cateva zile s-a dat startul acestui carnaval ce transforma intregul oras in sarbatoare si pe locuitori in niste mascati, stergand astfel diferentele sociale.

A aparut cu mult timp in urma, primul document care are legatura dateaza din 1268, iar obiceiul de a se costuma si masca si-a terminat formarea abia in 1436, rolul sau fiind de a putea petrece fara a fi recunoscut.

Bauta reprezinta cel mai des tip de costumatie intalnit. Chiar daca dupa nume, nu stie nimeni, ea este "o masca alba cu un nas incovoiat, asortata cu o pelerina neagra si un tricorn, adica o palarie cu trei colturi ", conform Wall Street

Vestimentatia specifica poate fi inchiriata sau inchiriata din magazinele de la Venetia, inclusiv mastile. Asta in prezent, pentru ca in trecut, hainele erau confectionate acasa si reprezentau niste opere de arta.

Distractiile din timpul carnavalului sunt formate din baluri,marsuri, dansuri, opera si teatru in aer liber iar tarifele sunt pe masura: aproximativ 350-400 de euro de persoana pentru trei zile de stat in Venetia,cu transport de toate felurile si cazarea incluse.

Personal, din descrierile altora, carnavalul pare frumos: multe spectacole, mult fast si sarbatoare...n-are cum sa fie aiurea, mai ales ca orasul in restul anului mi-a placut (da, am fost acolo)
blog comments powered by Disqus