luni, 4 ianuarie 2010

Colega la o plimbare moto

 Stiu. O inceput scoala... s-o terminat vacanta...tristete mare, aproape doliu. De aceea va servesc cu ceva bun, sa va mai veselesc nitel.

Mai pe la inceputul scolii, cat inca era cald, i-am zis la misto unei colege Tu,hai cu mine la padure!. Nu era problema de drum, o luam eu pasagera, iar casca gaseam pe undeva (asta nu inseamna ca plimb orice fraier de pe drum, ci doar pe aia care ii invit si accepta). Din vorba in vorba, treaba devenise serioasa si a ramas sa ne vedem dupa ore: eu cu motocicleta si casca, ea fara cercei.

Suna telefonul!

Ne gasim, ne aranjam si pornim la drum. Trecem de un semafor, claxonez un prost, urc un pod si cand il cobor o aud pe EA Fata,imi suna telefonul! Opreste oleaca sa raspund. in timp ce se pregatea sa si-l scoata din buzunar. Da-l dracu de telefon, ca n-am unde sa opresc... Fata, nu raspunde in mers! Tu esti nebuna? o intrebam dupa ce am vazut-o in oglinzi. Alo? Da, vorbim mai tarziu ca acum sunt pe motor! IS PE MOTOR,N-AUZI? ....Fata, stai mai incet ca nu ma aude asta! Am lasat-o in legea ei si mi-am vazut de ale mele, ca nu era bine sa-mi pun mintea cu ea. Spre norocul ei, am fost nevoita sa incetinesc si spre bucuria mea, am auzit din spate Te sun mai incolo. Pa pa!

Valei, valei!

Trec de drumul drept, strazi laterale aglomerate si ajung intr-o zona plina de curbe. Nu prea stranse, dar erau curbe si trebuia, totusi sa ma inclin. Si-asa mergeam sub media zonei ca sa n-o sperii pe colega, nu puteam s-o las chiar la 30 la ora, sa ma injure fiecare bucatica de sofer de toti dumnezeii, sfintii si alte creaturi ceresti.  Ma apropii de curba, franez gingas, ma inclin oleaca si deodata aud din spate valei valei! Ma uit in jur, nimic periculos. Ei, o fi vazut tirul dar l-am vazut si eu, spre norocul ei ma gandeam eu. La urmatoarea curba la fel si toata chestia a culminat cu o palma zdravana izbita pe spatele meu atunci cand am pus o frana brusca ( o invatasem sa se dea mai pe spate cand franez, ca facem buba toate trei: eu, colega si motorul ) No, clar! E fricoasa gagica :D

Drum stricat, motiv de cantat

Dupa ce-am castigat suficienta carne, dumnezei si rosii de la soferi, am facut stanga pe un drum de tara sa ajung la padure. Aici hopuri, damburi, gropi in asfalt, denivelari...ce sa mai, era toata gama de jucarii soferesti. Cum nu mi-o mai ajuns banii de inca doua roti sa am un echilibru bun, trebuie sa ma descurc doar cu astea pe care sa le am, roti ce imi asigura bucuroase un echilibru precar si ma obliga sa incetinesc zdravan in toate zonele periculoase, inclusiv pe drumul asta.Dupa ce am gustat o delicioasa groapa, am devorat o denivelare voluptoasa si m-am scufundat  partial, ca pisica in plapuma, intr-o alta groapa, s-a creat efectul de "barca pe valuri" si numai ce aud din spate Hop! Chiuaua :->; Garantat asta era colega. O auzeam perfect si oricum eram singurele fiinte de prin zona aia, cainii fiind oleaca mai departe. Partea proasta e ca de data asta auzea si ea niste muzica dar eu nu cantam.

Si-acuma stau pe ganduri: s-o mai iau pe colega la plimbare cand o da caldura? Sau sa n-o mai iau? Tu ce zici,ma?

Voteaza-ma pe ftw
blog comments powered by Disqus