marți, 12 ianuarie 2010

Cainii si comentariile aferente

Am gasit pe Pro Tv o stire conform careia un stapan poate sa-si ia amenda daca javreta lui latra prea tare si deranjeaza vecinii.Personal, mi se pare foarte corecta treaba. De ce sa suport schelalaiturile unui caine mofturos care nu vrea si pace sa stea singur acasa? Nu aceeasi parere o au cei care au comentat.

Chinui animalul!


Printre solutiile propuse era si achizitionarea unei zgarzi care  emite impulsuri mici cainelui de fiecare data cand incearca sa latre. Iubitorii de animale spun ca vai, e traumatizant, cum sa faci asa ceva? Ei, uite ca se poate. Impulsurile alea nu afecteaza cu nimic sanatatea animalului dar lipsa lor s-ar putea sa afecteze sanatatea vecinilor si situatia financiara a stapanului, in ultima instanta.


 Cum sa nu mai poata latra?

Sunt unii care se jura ca o javreta de pe strada este egala cu un om si ce nu-i faci omului, n-ar trebui sa-i faci nici cainelui. Ei bine, gresit. O fiinta umana vorbeste pentru ca are ceva important de spus, care o sa foloseasca semenilor si o sa fie inteles de catre acestia. Aceeasi fiinta umana se reproduce ca sa poata merge mai departe toata societatea; sa aiba cine pastra valorile de orice fel. De asemenea, faptul ca eu am sau nu un copil nu incurca pe nimeni fiindca eu il intretin si, dupa un timp, o sa se poata ingriji singur.


Nu acelasi lucru se poate spune despre caine care latra ca i se pare lui ceva, dar nu e inteles de catre oameni si sunt putini alti caini prin jur cu care sa "comunice". Atunci cand apar puii, apar din greseala. Nu au cui si ce valori sa duca mai departe si oricat de mare ar creste puiul respectiv, nu se poate intretine singur; tot stapanul ii poarta grija. In concluzie, nu foloseste nimanui si chiar produce pagube un animal necastrat si needucat (indiferent prin ce metode), sub pretextul ca el nu trebuie mutilat.

Sa li se puna manelistilor zgarzi cu impulsuri

Sau politicienilor. Sau politistilor, depinde de la caz la caz. Hai ca la ultimele doua categorii mai inteleg, sunt cumva implicate in treaba asta, dar ce legatura au manelistii cu faptul ca unii stapani isi iau amenda din cauza cainilor lor galagiosi? N-am nimic cu oamenii astia, nici de bine nici de rau, dar chiar nu inteleg ce legatura au. Ma poate lamuri cineva?

Asta era cea mai mare problema...

Nu, sunt alte chestii si mai grave dar am observat ca e la moda sa fii vesnic nemultumit. Daca autoritatile nu fac nimic, nu-i bun. Daca fac ceva, nici asa nu-i bun, ca trebuia sa inceapa cu altceva. Noroc ca politicienii si alti sefi de prin stat isi vad de treburile lor, ca altfel praful s-ar alege de tara noastra. Pentru cei carora li se pare ca politistii se leaga de o problema minora, sa se gandeasca ca e bun si asa. E un inceput, maine poate se ocupa de ceva mai important, pana cand o sa ajungem la un nivel european, visat de toti ratatii care n-au iesit in viata lor din tara, dar stiu toate detaliile legate de Occident si se jura ca acolo is caini cu colaci in coada.

Voi ce parere aveti despre legea asta si, mai ales, despre comentariile ulterioare? Se merita, nu se merita si au cumva dreptate oamenii care nu sunt de acord cu "mutilarea" cainelui?
blog comments powered by Disqus