miercuri, 2 decembrie 2009

Despre vacinul anti-gripei porcine

Mare taraboi a iesit cu gripa asta porcina si mass media a profitat de lucrul asta ca sa iasa si niscaiva bani, pe langa taraboi. Daca nu ma credeti, haideti sa va arat ce-am gasit pe net :)


Gripa este o infectie comuna in special in timpul lunilor de iarna. Boala, cauzata de virusul gripal,poate fi usoara sau severa si, ocazional, poate conduce la deces. In general, unele grupuri de oameni pot fi mai susceptibili la complicatiile gripei decat altii, in special persoanele in varsta si oamenii de orice varsta cu anumite conditii medicale. Acesta este motivul pentru care vaccinarea gripala este recomandata acestor grupuri de oameni anual.
(Site-ul Institutului Cantacuzino, "Pandemia de criza", )

Prin urmare, nu e cazul sa-i fie cuiva teama de virusul gripei porcine doar fiindca o murit niste oameni. In primul rand sunt foarte putini si in al doilea rand pana si de gripa obisnuita poti muri. E posibil sa le fie frica  oamenilor deoarece boala asta poate suferi mutatii genetice si genera intr-o forma grava, caz in care fiecare se protejeaza cum poate. Dincolo de igiena exemplara, izolarea si purtarea mastii, cea mai buna metoda de preventie a aparitiei bolii este vaccinul (vorbesc in general).

Acum o sa sariti in sus ca e cancerigen, ca nu e testat si e facut pentru ca neste unii vor sa decimeze populatia, fiindca suntem prea  multi pe pamant, astea fiind principalele motive pentru care lumea refuza sa se vaccineze. Sa le luam pe rand :)


Vaccin strain versus romanesc


Intai si intai, toate acuzatiile astea se refera la vaccinurile fabricate in strainatate si sunt adevarate. Alea contin un virus inactiv care se poate reactiva si ceva conservanti, sa fie termenul de valabilitate mai mare. Cel romanesc, care vi se ofera voua este fabricat dupa aceeasi reteta ca cel de gripa obisnuita; are un virus mort (deci e mort, nu invie sigur) si nu contine conservanti. Toate astea inseamna ca reactii adverse sau efecte secundare nu sunt si, cel mai probabil, organismul tau o sa reactioneze ca la vaccinul de gripa obisnuita.

"Eu nu stau sa fiu cobai!"


Apoi, se spune ca nu e testat, cobaii fiind noi. Ei bine, aici nu e adevarat : este fabricat la Institutul Cantacuzino, de la Bucuresti si are toate aprobarile, inclusiv pe cea de la OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii). De asemenea, inainte de a fi dat populatiei a fost testat pe cobai, sobolani, berbeci si vreo 3-400 000 de oameni asa ca stati linistiti, nu face nimeni experimente pe voi :)

Cica ar fi cancerigen

Aici este partial adevarat. In cantitati mari, da, este cancerigen dar la doza mica ce ni se administreaza cand ne vaccinam nu are efect. Si in plus, ce nu e cancerigen pe lumea asta?

Au murit oameni din cauza vaccinului, vor sa ne extermine

Daca ai sti exact in ce conditii au murit oamenii aia, te-as intelege. Nu e neaparat sa moara fix din cauza vaccinului: poate a fost prost ingrijit, poate era doza gresita, poate era alergic sau avea alte boli care au interactionat aiurea cu vaccinul. Cat despre faptul ca cineva vrea sa decimeze populatia pentru ca suntem prea multi pe glob...ei bine, cineva a facut o gluma la care mare parte dintre oameni au pus botul. Un om de rand, neinsemnat, nu poate sa omoare atatia insi, iar unul important n-are niciun interes: pe el cine-l mai serveste, el de unde mai obtine bani daca nu sunt cei mici care sa-l sustina?

Daca nu te vaccinezi cand ai ocazia...

...altadata nu mai poti s-o faci pentru ca nu se gaseste in farmacii de cumparat si e cam greu cu ciorditul ca e pazit bine si se administreaza doar dupa ce iti ia toate datele, ca sa tina evidenta efectelor. De asemenea, virusul poate sa sufere de mutatii genetice ce duce la forme grave ale bolii, ce pot lasa sechele in urma.

In incheiere, va informez ca nu sunt Gica Contra, ci am acasa sursa directa de informare: maica-mea. Lucreaza la DSP deci stie tot ce misca...si stie pe bune, a trait pe viu, nu a vazut doar oleaca la televizor. Si da, eu fac vaccinul, dar nu incerc sa te conving sa-l faci si tu. Atata vreau: sa fii bine si corect informat inainte de a lua decizia.
blog comments powered by Disqus