sâmbătă, 21 noiembrie 2009

Mama, vreau motocicleta! (II)


Bun, cu parintii am lamurit problema dar ei nu sunt singurii care trebuie sa faca ceva ca sa ai tu motocicleta. De fapt, daca tu nu ai grija de aspectul asta, fii sigur ca nimeni altcineva nu o sa aiba asa ca azi vorbim despre tine, in calitate de copil

1.Arata-le ca esti responsabil

Chiar daca, in realitate, tu crezi cu totul altceva, de fata cu parintii dezaproba din suflet orice incalcare a legii sau orice alt aspect negativ legat de motociclisti: Ia ce tare merge. Ptiu, ca prost mai e [-(  poti spune dupa ce trece o motocicleta care merge foarte repede. Sau O, Doamne! Cum sa mergi, ma , pe-o roata in aglomeratie? atunci cand apare cate-un motorist certat cu una dintre roti. Si exemplele pot continua :) Totusi, e spre binele tau sa crezi cu adevarat ceea ce spui. Iti va prelungi viata :)

2.Strange in jur un grup de copii cuminti, niciun parinte nu suporta vagabonzii

Pune-te in locul parintilor tai: ai accepta ca odrasla ta sa umble cu niste oameni care o duc pe calea cea rea? Calea cea rea cuprinzand multe lucrui, de la prostitutie pana la rupt gatul prin diverse metode. Niciun parinte normal la cap nu e de acord cu prieteni care se drogheaza sau, in cazul nostru, se dau pe-o roata. Cu viteza o poti scoate la capat (face toba urat, dar nu merge tare) dar cu datul pe-o roata nu, ca ala e evident.

3.Arata-le ca motocicleta te afecteaza pozitiv

Fie ca le vorbesti despre deplasarea urbana care este mai rapida cu motorul decat cu aproape orice altceva (asta merge daca ai multa treaba prin oras si nu-ti ajunge timpul), fie ca, intr-un fel intortocheat si numai de tine stiut, te ajuta sa inveti mai scoala, trebuie sa gasesti un avantaj foarte important pentru ai tai ca sa cresti sansele de a avea motor.

4. Pune o parte din bani

Poate ai tai considera ca motocicleta este un moft de moment sau pur si simplu n-au bani sa-ti cumpere una, caz in care trebuie sa apari tu cu o contributie. Nu te gandi ca n-ai de unde, pentru ca in realitate ai o gramada de posibilitati: pune deoparte banii de pachet, haine, rareste-o cu iesitul in oras sau angajeaza-te. La 16 ani esti mare, au mai ramas foarte putine lucruri pe care nu le poti face fara acordul parintilor si motocicleta nu se numara printre ele (ma refer din punct de vedere legal).

In concluzie, trebuie sa depui ceva efort ca sa obtii motocicleta. Sau trebuie pur si simplu foarte mult noroc, cum am avut eu :P

Voteaza-ma pe ftw
blog comments powered by Disqus