joi, 26 noiembrie 2009

Ai auzit de skiboarding?In fiecare an sau de fiecare data cand mergeti la munte, ocupatia de baza e datul cu schiurile sau cu sania. Mereu se intampla asta, in special daca esti mai tanar din fire. Nu te-ai plictisit? Uite, o alternativa la traditionalele distractii de pe munte o reprezinta skiboardingul, un sport extrem relativ nou, unde "schiurile" speciale pentru asa ceva sunt ceva mai scurte si mai late decat cele obisnuite, lungimea lor nedepasind un metru.
Istorie

Primele semne ale aparitiei sunt schiurile scurte de juma' de metru folosite de alpinisti in anii '40 pentru a traversa usor ghetarii, pe timp de vara. Mai tarziu, in '82 a aparut primul prototip de skiboard-uri, numit Atomic Glider, schiuri proiectate sa incapa in rucsacul oricarui excursionist si care s-au vandut in Colorado dar skiboard-urile produse in masa au aparut in '90, in Austria. Schiurile aveau 65 de cm , se numeau BigFoot si compania care le-o fabricat a fost Kneissel.


Ce este, mai exact?

 Uita-te la clipul de mai sus si ai sa intelegi, daca n-ai facut-o pana acum :)Vesti bune pentru romani

Desi unora li s-ar putea parea incredibil, Romania e tare in materie de skiboarding, astfel incat, anul acesta, la Campionatul European care s-a desfasurat la Busteni, in perioada 21-24 februarie, tara noastra a obtinut cinci titluri de campioni. Acestia s-au calificat la probele de cross, slalom paralel, coborare cu spatele si coborare in grup.

Voi ati auzit de skiboarding? Daca da, l-ati incercat? Si v-o placut?
sursa 1,sursa 2  la romani campioni romani
blog comments powered by Disqus