joi, 1 octombrie 2009

Exagerari intr-ale tehnologiei

De-a lungul timpului am vazut tot felul de persoane care,odata scapate intr-ale tehnologiei o iau razna putin cam tare :) Incepand cu parintii care se jura ca odraslele lor sunt niste genii doar fiindca nu se uita urat la calculator si terminand cu batranii care,odata ce au descoperit telefoanele mobile plus abonamentele avantajoase vorbesc,bai frate...si iar vorbesc...si inca mai vorbesc,de parca de maine n-ar mai putea vorbi :-/, sunt destui carora tehnologia nu prea le-a priit :) Azi va prezint cam toate categoriile de genul asta, in functie de varsta.


Haifavistii
Cred ca formeaza cea mai numeroasa categorie de "dependenti tehnologici". Cati dintre voi n-ati patit sa nu mai primiti un raspuns verbal pentru ca interlocutorul deodata isi scoate telefonul si-si incordeaza botul(deci nu poate vorbi) spre a face o noua poza? Sau sa nimeriti, din greseala, pe profilul cuiva si deodata sa apara beculete,stelute,o melodie dubioasa de scotociti in tot calculatorul fiind curiosi de unde canta sau o poza multiplicata pana vedeti in ceata sau,daca sunteti mai ghinionisti, o luati de la capat cu stelutele si beculetele?

Sa presupunem ca mess-ul e incapatanat si nu vrea deloc sa arate vreo poza sau interlocutorul e mai lenes.In cazul asta,un om de buna-credinta va da adresa lui de hi5,nu? :-s Ei,sa vedeti cat e de misto dupa ce ajungeti pe profil si vedeti sute...mii de poze! Sau poate vedeti doar 20-30, toate facute in acelasi loc,in pozitii asemanatoare. Sa stiti ca,in cazul asta, omul e harnic, isi ingrijeste profilul ca pe barlog prin urmare,sterge pozele vechi si e vesnic trendy ;;)

S-o lipit telefonul de ureche!

O alta categorie este formata de oamenii care vorbesc mult la telefon. Oamenii de afaceri sunt scuzabili, ei chiar au multe de spus si e mult mai rapid asa decat la o intalnire live. Dar,pe langa oamenii de afaceri, sunt unii care folosesc telefonul pentru a transmite multe lucruri banale,care puteau fi transmise foarte bine si mai tarziu, cand aveau sa intalneasca respectiva persoana. Va dati seama ca de la atata vorbit,s-o invatat sa faca multe treburi cu o singura mana,astfel incat ele (adica persoanele) pot sa caute orice,oriunde, sa descuie o usa incapatanata,sa conduca o masina,sa sorteze/aranjeze/descurce/foloseasca teancuri mari de hartogaraie si toate astea cu o singura mana :) Pe langa asta,iti pot transmite si informatii sumare despre diverse lucruri.

Pe de o parte e bine ca un om sa fie capabil de multitasking dar pe de alta parte,sunt chiar asa sanatoase celularele astea?

I am TV


Poate sunteti curiosi cine in ziua de azi se mai uita la televizor cand exista internetul si aici gasesti cam tot ce se poate gasi in tot restul mass-mediei plus informatii suplimentare. In mod paradoxal,mai sunt oameni: aia care habar n-au sa foloseasca un calculator, copiii si cucoanele innebunite dupa telenovele (alea inca nu pot fi vazute pe net,din cate stiu). Daca doar te uiti, intr-o pauza ceva,cand te odihnesti juma' de ora pana creste aluatul n-are nimic. Problema apare atunci cand amani multe sau iti faci programul ca sa poti vedea cine-stie-ce telenovela,eventual imiti personajele sau pui botul ca ce se intampla acolo chiar poate fi valabil in viata reala. Stai linistita, nu exista niciunul pe lume atat de fraier incat sa stea dupa tine pana moare daca nu ii oferi nimic(palpabil) in schimb.

PS: Subtitlul provine de la postul MTV. Daca faceti oleaca de analiza a textului puteti observa ca numele canalului asta este prescurtarea de la subtitlul meu. :)

Cam atat mi-am amintit pe moment.Daca mai stiti si alte specii,nu ezitati sa le spuneti si aveti grija sa nu fiti si voi catalogati in vreo varianta de mai sus.
blog comments powered by Disqus