marți, 8 septembrie 2009

Operatiile estetice: un moft sau un rau necesar?In ziua de azi,cam toti stiu ca poti sa-ti modifici corpul definitiv. Deci modificat,nu ascuns defecte prin iluzii optice cum fac majoritatea femeilor atunci cand se machiaza sau se imbraca. Putini stiu ca operatiile estetice, singura modalitate de a modifica fizicul,sunt de mai multe feluri.

In functie de ce vrei sa modifici,exista blefaroplastia care iti ofera ochi frumosi, rinoplastia care te scapa de toate complexele legate de nas,pometi, urechi si alte chestii care nu te lasa sa vorbesti linistita cu niciun baiat, lipoaspiratia care te determina sa slabesti atunci cand tie ti-e lene sau nu poti s-o faci si mai sunt multe alte feluri de chirurgie plastica pe care te invit sa le descoperi singur :) Bineinteles, ochii frumosi, look-ul bestial exista doar in unele cazuri, restul fiind doar minciuni necesare in marketing. In realitate,riscurile sunt ceva mai mari, cel mai bun exemplu negativ fiind Michael Jackson si pozitiv Cher.

Pe de o parte sunt bune genul asta de operatii. Nu mai e nevoie sa dai bani pe colectii intregi de farduri, sa studiezi felul in care le combini mai mult decat matematica de la scoala sau sa-l tarai pe amarasteanul macar juma' de zi prin magazine,lucru pentru care toti tovarasii de cumparaturi or sa-ti fie extrem de recunoscatori. De asemenea,daca ai un defect fizic mult prea evident(nas de trei metri, piele incretita de la diverse arsuri etc), este chiar recomandata o operatie estetica.

Pe de alta parte, foarte multe persoane pot fi frumoase si fara atata chin. Nu de alta,dar sa respiri doua zile pe gura si sa stai vreo doua saptamani cu atele si fire prin nas nu cred ca e foarte placut. De regula, frumusetea apare cu ajutorul unei freze care sa se potriveasca. Mai departe, persoana devine mai frumoasa sau nu in functie de cat e de ingrijita si completarile pe care le aduce frezei,cum ar fi accesorii si culori care se potrivesc. De asemenea, exista riscul de a aparea complicatii plus noi restrictii,macar la inceput: nu e voie la frig,nu e voie sa te vada soarele ca deoache...mai pe scurt,umbli cu ochelari de soare si batic la gura ca o persoana extrem de cunoscuta in lume ce a murit recent.

In concluzie,de preferat ar fi sa nu apelezi la infrumusetarea chirurgicala atata timp cat nu este extrem de necesar pentru ca exista alte variante mult mai sigure,ieftine si simplu de aplicat :)
blog comments powered by Disqus