miercuri, 9 septembrie 2009

Eveniment la geamul meu

Tocmai cand vroiam sa continui renovarea, am aruncat o privire pe geam si am vazut o masina de politie parcata prost,din care ieseau doi barosani cu chipiu,cu scop precis de a dirjia circulatia aproape inexistenta,care se desfasura in conditii excelente.

Prima intrebare, fireasca de altfel,a fost una scurta: Ba,astia-s prosti? Gandindu-ma ca poate o fi plictiseala acasa la ei si or fi vrut sa traiasca periculos pe strada, ii admiram cum incurcau traficul. Cand colo,ce sa vezi? O aparut o puzderie de taxiuri :) No,tre sa fie parada. Ce nu le-o fi convenit? Si-s atat de putini... De fapt,erau mai multi,dar in grupuri separate. Intre timp,profitand ca e intersectia libera, vajnicul nostru politai le-a facut semn sa treaca alora de vroiau sa faca stanga. Avea fluierul in gura,logic. Sa va mai spun ca suna ca un canar strans de gat? :D Prima masina a trecut,dar a doua a fost rusinoasa tare. Merge un pic,se opreste neincrezatoare. Nenea albastru facea semn si mai cu spor, doar-doar il convingea pe asta din masina sa treaca. Soferul mai misca un pic,iar se opreste. Pana la urma,politaiul cel nervos, intinde mainile in fata si indoaie genunchii Hai,dom'le! de am crezut ca acus se pune pres,sa se curete masina pe roti,ca o pisica aristocrata :)

Intr-un final fericit,pleaca ala,vine o noua runda de taxiuri care au reusit sa blocheze cea mai circulata jumatate din intersectie. Masinile care trebuiau sa faca stanga si sa nimereasca pe aceeasi strada cu taxiurile fusesera uitate de domn Garcea,iar acu incepusera sa claxoneze. Politaiul dirijor, daca tot statea degeaba, o inceput sa gesticuleze spre soferi ca n-au unde sa se duca,sa stea cuminti acolo. Ei nu,si-o bagat picioarele in uniforma albastra si o trecut,iar acu se bagau de zor printre taxiuri,acompaniati de protestele politistului. De asemenea, un sofer pus pe shotii a trecut fuguta prin intersectie,desi n-avea voie. Cu toate acestea, dirijorul nostru nu s-o prins si dadea nonsalant din aripi de parca nimic nu s-ar fi intamplat :)

De-acu trecusera toate taxiurile, masina de la Crucea Rosie, o jucarie de la pompieri( jucarie adica o masina destul de mica), vreo trei masini de la Politie dintre care una o gresit directia, ma simteam ca la sfarsit de film, Garcea-dirijor si tovarasul lui s-au urcat in masina si-au plecat. Ce daca era rosu pe directia lor? Ce daca mai erau masini care,in mod normal,aveau prioritate? Da-i dracu,las' sa stea. Si-o plecat asa cum o vrut ei. Uite de-aia,daca intalnesc vreo masina de politie in spatele meu nu trec de 50 sub nicio forma, incetinesc la toate trecerile de pietoni si reduc la 30 cand trec prin intersectii. Sa respecte si ei regulile de circulatie pentru care ma amendeaza pe mine, ca doar n-or fi ei mai ciumegi.
blog comments powered by Disqus