vineri, 21 august 2009

Noi tipuri de relatii

Inca n-a inceput scoala asa ca nu ma leg de matematica,in speranta ca nici ea n-o sa se lege de mine(Doamne-ajuta!),asa ca relatiile nu sunt matematice,ci inter-umane. Ele au aparut in Occident si castiga tot mai mult teren,desi sunt cel putin bizare.Se stie deja ca un om aproximativ normal poate avea o relatie romantica cu o alta persoana,de sex opus sau nu, plus/minus un amant,de care consortul principal sigur nu stie. Ei bine,noul tip de relatie presupune ca amantul si gagiul sa stie unii de altii iar amantul...ei bine,e ceva mai mult decat un amant;ti-e si prieten,amic,frate mai mare etc. Exact ca in versurile de la Fara Zahar:
Mi-ai fost sora si iubita,chiar bunica uneori
Plus un unchi si-o verisoara si inca trei surori :P

Curentul,lifestyle-ul sau cum vreti voi sa-i spuneti se numeste polyamory si,bineinteles, are cateva reguli de respectat,inclusiv cele legate de fidelitate.Asa cum intr-o relatie normala, nu te duci sa te pupi cu alta persoana in-afara de partener, nici aici nu te dai la altcineva din afara grupului deci nu e chiar asa multa libertate pe cat s-ar crede la prima vedere. Ma rog,ca sa pricepeti mai bine,e ceva cam ca la arabi: barbatul are mai multe neveste care se cunosc intre ele si accepta soarta. Singura diferenta este ca,in Occident, polyamory poate fi si la femei.

Acum,ca parere personala,treaba asta mi se pare cel putin dubioasa si prezinta cam multe riscuri, dar poate avea si cateva avantaje.

Plusuri:

+Daca arati asa de bine,ofertele sunt multe si tentante iar tu chiar nu te poti hotari pe cine iei acasa si pe cine dai la cos,poti incerca varianta asta.De ce sa-ti mai bati capul?Ii iei pe toti si gata,singura problema fiind sa accepte lucrul asta. :D

+Atunci cand te certi cu vreunul dintre parteneri,nu-i problema,te duci la celalalt sa te consoleze ;)

+Avand in vedere ca fiecare este unic,poti prinde experienta

Minusuri:

-Daca esti una dintre persoanele cu care prietenul tau se intalneste, e riscul de a fi lasat balta pentru alta mai faina

-Numarul partenerilor e direct proportional cu riscul a primi cadou vreo boala cu transmitere sexuala.Asta in general, nu doar in genul asta de relatii si cu BTS-urile nu te joci,ca faci buba :)

-Daca ai sa locuiesti in acelasi oras atunci cand o sa-ti vina mintea la cap iti dai seama ce-o sa zambeasca cu subinteles lumea pe strada? Mai ales daca esti femeie.

In concluzie si ca parere personala,relatia asta nu-mi pare foarte sanatoasa dar poate fi o solutie in unele cazuri.
blog comments powered by Disqus