duminică, 28 iunie 2009

Pro si contra Michael JacksonDesi inainte era cam uitat de lume,odata ce-o murit,Michael Jackson a devenit principalul subiect de conversatie si articole si asa ramane macar pana este ingropat.Care,cum,se analizeaza,se cauta tot felul de detalii...ma mir cum de nu l-am vazut la OTV :) El niciodata nu a fost normal,mereu a avut ceva cu care sa iasa in evidenta,indiferent daca era de bine sau de rau astfel incat in momentul de fata, oamenii au tot soiul de pareri despre el.Unii spun ca a fost un fraierici,un prost,ca si-a meritat soarta etc in timp ce altii s-au apucat chiar si de plans dupa el,atat de mult il placeau. Sa-i luam pe rand,sa vedem fiecare ce are.

La cei pro n-am ce sa le zic,pentru ca sunt de acord cu ei,in mare parte.Asa ca trecem direct la cei contra. Cele mai frecvente argumente faceau referire la multitudinea de operatii estetice, la reputatia de pedofil sau la diferite gafe,cum ar fi atunci cand si-a scos copilul la balcon sa-l vada si altii iar oamenii au interpretat ca ar fi vrut sa-l arunce.
  • Cei care doar au vazut poze cu Michael,dupa incendiul personal pe care acesta l-a avut cand filma o reclama la Pepsi,se jurau ca MJ si-a facut operatii estetice. No,sigur asta e,altfel n-avea cum sa se schimbe in asa hal. Bineinteles, bucuria de a citi stirea au lasat-o la altii asa ca si-au luat o mare teapa.In realitate,i-a luat foc parul, dup-aia extinzandu-se si la fata,lucru ce a determinat o fractura la nas.Medicii care l-au operat nu au putut sa puna cartilagiul la loc asa cum era,in forma lui originala, prin urmare l-au modificat putin ceea ce,combinat cu decizia lui Michael de a deveni vegetarian,a dus la schimbarea completa a infatisarii lui.De aici se trag ideile cum ca si-ar fi facut operatii estetice.

  • Un alt aspect de care se tot leaga lumea este reputatia de pedofil.Doar fiindca a primit niste acuzatii,unele nefondate pe care le-a negat in toate felurile posibile nu inseamna ca e pedofil.Mai ales ca,in instanta,a castigat...s-a insurat..Deci n-avea cum sa fie. Si chiar daca ar fi fost,doar americanii si/sau englezii ar fi putut sa se lege de aspectul asta pentru ca plozii lor erau aproape.Pentru copil roman sunt sanse foarte mici sa se intalneasca cu MJ deci lumea a sarit degeaba.Plus ca normal ar fi ca oamenii sa fie interesati de cariera, nu de viata personala a omului(in general).Adica,daca tu cauti un mecanic te intereseaza sa-si faca bine treaba,nu daca e gay sau hetero,asa-i?:-s

  • In privinta gafelor,nu spun ca lumea nu ar avea dreptate deloc,doar ca s-a exagerat foarte mult.Nu era un capat de tara faptul ca Michael era asa bucuros de copil incat a vrut sa-l arate la lume si nici intr-un caz nu trebuia sa i se dea in cap cu investigatii ale politiei si tot felul de articole dubioase doar pentru atata lucru :) .In orice caz,gafele mi se par singura scuza cat de cat plauzibila datorita careia unii si-au format o parere proasta.Restul reprezinta ghinion in stare pura.

Am observat ca sunt unii care nu-l apreciaza pe Michael doar fiindca e american sau pentru ca nu e roman.Daca asta e principalul criteriu dupa care se hotaraste calitatea unui om,is cam naspa treburile.
  • In primul si in primul rand,MJ a creat un stil aparte si nu ma refer doar la partea muzicala:tinuta,dansurile...a lansat o noua moda.Spre exemplu,cei care l-au urmarit putin mai indeaproape probabil stiu de Moonwalk,un dans inventat de el.Pentru aia care nu l-au urmarit,iaca aflati acum.Si din moment ce,in '93,cand a venit la noi in tara, Ion Iliescu (presedintele de atunci) s-a dus sa-l intampine,eu zic ca avea ceva valoare omul asta.

  • In al doilea rand,el nu a procedat ca alti stimabili recent imbogatiti:odata ce o pus mana pe bani sa-si cumpere masini,tot felul de jucarele sau sa-i investeasca doar pentru a avea cat mai multi.El si-a luat partea,cat sa-si faca poftele si in rest,a donat.In multe locuri,multi bani...a facut mult bine,inclusiv in Romania.Bun,nu place la toti muzica lui.Dar macar pentru binele facut ar trebui sa fie apreciat.Pentru ca el nu doar a azvarlit cu bani in toti saracii de pe drum, ci si promova,in versurile melodiilor,multe lucruri pozitive,cum ar fi toleranta sau pacea in lume,lucru mai rar intalnit la artistii contemporani.

  • Bun,te doare la basca si de donatii.Muzica lui nu-ti place.Ok,am inteles.Dar macar datorita faptului ca e mort ar trebui sa nu-l mai vorbesti de rau.Treaba lui ce-a facut cat era viu; acum a murit si Dumnezeu sa-l ierte.Atat :) Nici intr-un caz ca si-a meritat soarta sau alte bazaconii.

  • Acu nu ca ar trebui sa fim snobi si sa ne luam dupa lumea mai civilizata dar am impresia ca prin Romania,eventual si tarile arabe,Michael mai este criticat.In rest,am auzit doar vorbe bune despre el,atunci cand am intrebat sau auzit parerea strainilor.
In concluzie,macar din respect daca nu din admiratie,sa nu-l mai vorbim de rau.A fost un mare om, cu o viata extrem de tumultoasa si atat.Nu un pedofil,nu un prost,ok?:)
blog comments powered by Disqus