vineri, 26 iunie 2009

Michael Jackson si viata sa tumultoasa
Prima oara am auzit de el cand eram mica tare,dar l-am retinut ca om abia la cinci ani,dupa ce am vazut videoclipul "Black and White".Pot spune ca am crescut cu el,fiindca prin casa bantuia un fan inrait datorita caruia ii ascultam mereu melodiile.
De la inceput si din toate punctele de vedere, Michael Jackson a fost un om controversat,cu un stil original dar care placea la toata lumea.In copilarie si tinerete,avea trasaturi de negru:parul,piele,ochii...toate erau negre cu acelasi aspect pe care il are orice african.Asta pana la vreo treizeci de ani cand pielea a inceput sa devina tot mai alba si a slabit mult,din cauza unor boli: vitiligo si lupus.La momentul respectiv a luat prin surprindere pe toata lumea,in special fiindca unii au crezut ca albirea pielii se datoreaza unei operatii estetice,nu a unor boli.Tot prin aceeasi perioada, inceputul anilor '90,si-a schimbat si trasaturile de negru cu ajutorul interventiei chirurgicale dar acest lucru nu i-a facut bine deloc ba dimpotriva,agravandu-i starea de sanatate.
Ca personalitate,personal,mi s-a parut un om bun,care a incercat sa ajute dar a avut mult ghinion.Incepand din copilarie,cand a avut un tata foarte sever...mult prea sever,care l-a lasat cu diverse traume psihice,continuand cu intentia de a ajuta copiii saraci lucru ce i-a adus reputatia de pedofil si terminand cu sanatatea,mai mereu subreda,care nu ii permitea intotdeauna sa faca ce vrea.
Si-a inceput cariera de cantaret foarte timpuriu,in cadrul trupei "The Jacksons" formata din fratii sai si condusa de tatal sau.Melodiile lor au avut un succes rasunator,intrand chiar in Top Billboard dar,datorita unor probleme cu o casa de discuri,si-au schimbat numele in "Jackson 5". Cu timpul,fratii sai au crescut si farmecul caracteristic formatiei disparea,lucru ce a dus la destramarea grupului.Dupa aceea,doar Michael s-a remarcat,restul fratilor ramanand in anonimat.
Ca solist,a avut mult mai mult succes,fiecare single ajungand in topul clasamentelor si devenind un hit.Presupun ca fiecare a auzit de "Smooth Criminal", "Blood on the dance floor" sau "Dirty Diana". Declinul sau a inceput in 1993 cand a primit o acuzatie de abuz sexual asupra unui copil de 13 ani,numit Jordan.Acuzatia a primit-o din partea unui prieten,tatal pustiului,Evan Chandler.Dupa aceea a fost acuzat de sora lui,La Toya ca ar fi pedofil dar majoritatea oamenilor n-au crezut si chiar si Michael a negat asta.In acelasi an,poate drept raspuns zvonurilor, s-a insurat cu Lisa Marie,fiica lui Elvis Presley dar dupa doi ani au divortat.S-a mai insurat o data si,drept rezultat,avea trei copii.
Totusi,ce avea asa de original? In primul rand,vestimentatia.Cred ca toti tin minte combinatia dintre papuci negri cu sosete albe sau manusa fara degete.Apoi,miscarile de dans specifice lui. Sau melodiile care n-aveau nicio legatura cu ce era la moda in timpurile respective dar totusi placeau la toata lumea,dovada fiind clasamentele.
Bolile sale lupus si vitiligo au dus la instalarea cancerului de piele.Michael incepuse tratamentul, ba chiar isi programase o serie de concerte de ramas-bun in Londra dar ele au fost anulate pe ultima suta de metri,din motive medicale.Cu toate ca artistul urma tratamentul impotriva cancerului de piele si toata lumea credea ca isi va reveni,el a murit aseara in urma unui stop cardiac.

blog comments powered by Disqus