marți, 30 iunie 2009

Cel mai tare club


Daca s-ar face un sondaj,cel mai probabil ar iesi ca majoritatea oamenilor au auzit, stiu sau chiar practica artele martiale.Una dintre ramurile lor este ninjutsu. Uitati mai jos un citat,in care se explica ce si cum.


Ninjutsu reprezintă arta marţială efectivă, o metodă de luptă cu şi fără arme transmise prin câteva şcoli tradiţionale japoneze (ryu-ha), care include variate tehnici combative bazate pe o utilizare specială a corpului şi a resurselor naturale ale acestuia. Arsenalul de arme folosite include atât o gamă largă de arme convenţionale, cum ar fi Tachi (katana), Yari (lance sau suliţă), Roku-Shaku-Bo (baston lung), cât şi arme specifice cum ar fi Shuko, Kusari fundo, Shurikens, sau alte tipuri de arme ascunse.


Un aspect important al Ninjutsu este reprezentat de metodele de infiltrare in teritoriul inamicului, pentru a colecta informaţii, a crea diversiuni, a răspândi informaţii false sau pentru a comite asasinate care înlesneau obţinerea victoriei. După cum se explică in Bansenshukai, un document din secolul al 17-lea scris de Fujibayashi Sabuji (cu secţiuni care tratau întrebuinţarea armelor speciale, istoric şi filosofia artei marţiale, cunoştinţele de astronomie şi topografie), aceste tehnici de spionaj şi camuflare erau parte a antrenamentelor care îi faceau pe războinicii ninja atât de eficienţi în situaţii dificile de luptă.In caz ca vi s-a parut interesanta treaba,eu va recomand un loc unde se poate invata asa ceva.
Clubul se numeste Goshin,care inseamna “autoaparare” si se afla in Campina, pe bulevardul Caro I,nr 31,in sala de sport a Liceului Forestier,mai précis.Cum Dumnezeu a aparut un club de genul asta taman in Campina? se vor intreba unii.Simplu: la sala din Bucuresti unde a invatat meserie actualul instructor veneau din cand in cand un baiat si o fata din Campina.Nu puteau sa ajunga mereu fiindca erau nevoiti sa faca naveta.Actualul instructor, fostul elev cu o vasta experienta in spate,s-a interesat daca un asemenea club ar avea success si,intr-un final,s-a hotarat sa-l deschida.


La antrenamente se invata scoli de arte martiale,ale razboinicilor japonezi vechi de sute de ani,metodele pe care le aplicau intre ei pentru a rezolva unele conflicte.Mai concret,se invata tehnici de autoaparare extrem de folositoare in zilele noastre. Cu toate acestea,ele nu sunt foarte solicitante,la cursuri putandu-se inscrie oricine,indiferent de sex sau varsta.Un alt avantatj al clubului este ca antrenamentele se tin in weekend-uri, atat dimineata cat si seara,in functie de zi: sambata de la 10 la 11:30 si duminica de la 15 la 16:30,pentru 50 ron pe luna :) .
Acest club din Campina are un stil aparte,greu de descris in cuvinte.Un lucru ideal pentru a va forma o parere despre el ar fi sa mearga fiecare,personal,acolo si sa incerce,sa vada daca i se potriveste.Atat se poate spune:stilul nu este competitional,adica nu s-au scos tehnicile periculoase(cum ar fi atacarea ochilor) din programa,lucru ce ajuta foarte mult in autoapararea din viata de zi cu zi.Se invata lucruri care se pot aplica usor si nu implica sarituri peste mese sau alte giumbuslucuri,cum arata in filme:P


Bineinteles,Goshin nu este genul de club de cartier unde te duci,faci oleaca de sport,te intorci acasa si tot asa intr-o rutina groaznica.Aici se organizeaza diverse stagii. Ori vin profesori mai avansati decat instructorul(din punct de vedere profesional) pentru a demonstra la un nivel mai inalt aplicatiile scolii,ori li se ofera elevilor posibilitatea de a pleca prin tara sau strainatate,cu ocazia unui stagiu.


In continuare,instructorul clubului ne explica de ce este importanta practicarea acestui sport,chiar daca stim sa ne aparam.


Corpul uman trebuie conditionat ca sa reactioneze in anumite moduri;nu poti,dupa ce ai vazut un lucru,chiar daca l-ai inteles cu mintea,sa-l faci imediat cu corpul,la cei mai inalti parametrii.E ca la scoala de soferi:intai iti obligi corpul sa invete niste reflexe si apoi le aplici natural,fara sa te mai gandesti ce picior folosesti si cata presiune pui pe pedalele alea.


In concluzie si dupa parerea personala,acest club ofera toate avantajele: se invata fix ce trebuie,nu e nevoie sa fiti cine stie ce sportivi ca sa puteti participa, programul este perfect(in weekend,nu foarte dimineata si nici seara tarziu),nu va inghite rutina…ce sa mai,e ideal :)
blog comments powered by Disqus