vineri, 8 mai 2009

Biserica nu e asa rea pe cat spun ateiiSunt cateva chestii foarte incurcate in religie si pana nu le inteleg,n-am sa cred in niciun fel in Dumnezeu, nu ma inchin si n-am mai fost la biserica de care apartin de cativa ani.In scop turistic sau la altfel de biserici am mai fost,dar nu la asta ortodoxa si nici intr-un caz sa ma inchin. In schimb,am participat la slujba de la catolici,acu vreo saptamana-doua.Bineinteles,daca nu eram atenta si nu-mi impuneam sa cred ce zice preotul,ma uitam ca Gheorghe si observam oamenii plus preotii,de la etajul unu,printr-un geam destul de micut(m-o dus vecina pe niste scari ciudate). Si tot analizand lumea si in detaliu,si in general,am ajuns la concluzia ca Biserica e buna,totusi,in special pentru copii.
  • Stiu ca lumea n-ar trebui sa fie indoctrinata cu tot felul de chestii din care mare parte nu conteaza,iar esentialul se pierde(ma refer la oamenii foarte bisericosi,care mai au un pic si memoreaza tot din Biblie dar uita sa aplice ce e bun de acolo).Pe langa faptul ca nu aplica, se pot isca tot felul de conflicte la un nivel mai mult sau mai putin inalt de la un lucru pe care nici macar nu are cineva certitudinea ca exista.Exemple clare sunt destul in istorie, printre care si cruciadele.Bineinteles,religia in general si Biserica in special are si partile ei bune.
  • Spre exemplu,unu copil catolic dar cu parinti cam ocupati,poate fi trimis sa participe la tot felul de activitati organizate de Biserica.Ori la cor,ori in excursii,ori in altfel de actiuni,are cu ce sa-si ocupe timpul,astfel incat sa nu se apuce de prostii.
  • Cu putin noroc sau daca e mai naiv de fel,pe langa faptul ca-si ocupa timpul,poate se prind si ceva bune maniere de copil.Sunt convinsa ca nu-l invata nimeni in excursie cum sa manance,dar sa fie tolerant si rabdator sigur e invatat.
  • De asemenea,biserica,efectiv mersul la slujba este un loc de socializare.Fie ca e o ocazie de a aduna familia din acelasi oras,fie ca aia micii fac parte dintr-un colectiv de la o varsta mica
In orice caz,cu toate avantajele si dezavantajele pe care le presupune Biserica,la fel ca orice alta actiune,consider ca este un lucru bun pentru oamenii normali la cap,care nu iau totul foarte in serios.Si aici ma refer mai mult la Biserica Catolica,Adventista si altele de genul,care implica oamenii de rand in activitatile lor.
blog comments powered by Disqus