luni, 27 aprilie 2009

Cu si despre moda

E luni,e greu cu trezitul,e mult de munca si e cea mai grea zi din saptamana.Asa ca hai sa facem totul mai usor,stimulandu-ne cumva sa reintram in ritmul cotidian.Si ce poate completa mai bine cafeaua de dimineata decat cititul vreunui subiect monden,eventual si cu o muzica vesela pe fundal?In cazul de fata,subiectul va fi moda.

  • O data cu aparitia hainelor si datorita dorintei oamenilor(in special a femeilor) de a fi cat mai frumosi,a aparut si moda.Oricine a auzit de ea si majoritatea incearca s-o urmeze,desi,in zilele noastre,se schimba foarte repede.
  • In trecutul indepartat,moda marca o perioada lunga de timp,uneori chiar o epoca intreaga. Spre exemplu,in Antichitate se purta acelasi model de haine si o suta de ani,dar in Epoca Moderna moda se schimba tot mai des,urmand ca in prezent,ea sa se schimbe de la an la an.
  • Ritmul tot mai intens in care traim a dus la multe modificari,intr-un timp scurt in toate domeniile si de aici au aparut tot felul de designeri si consilieri dar in principal,cei mai "responsabili" pentru ce e la moda si ce nu sunt designerii vestimentari.Din punct de vedere economic,lucrul asta este bun si nu prea.Pe de o parte,aparitia unor noi domenii,inclusiv design-ul vestimentar ajuta oamenii sa aleaga un job cat mai pe gustul lor si prin urmare,sa fie mai eficienti dar pe de alta parte, sa fii tot timpul la moda poate fi destul de costisitor,chiar daca nu sunt pretentii la haine de firma.
  • Desi este creata de oameni cu studii superioare,care stiu sa armonizeze culorile si materialele intre ele deci,teoretic,cei in pas cu moda ar trebui sa fie si stilati cat de cat,se intampla ca mare parte din oameni sa cumpere haine doar fiindca sunt in trend,uitand ca trebuie sa li se potriveasca si,mai ales,sa nu le afecteze sanatatea.Cred ca toata lumea cunoaste fete care abia merg pe niste tocuri imense,care nu pot cara nici mobilul ca n-au unde,nu pot fi atinse ca pica sau se strica ceva din tinuta,fete care se roaga sa nu bata vantul ca raman dezbracate sau sunt mereu prost-dispuse ca le strange cate ceva si n-am vazut vreuna care sa vrea sa schimbe situatia.
  • Totusi,moda face deseori bine la pshic si a fi sau a dori sa fii in trend poate insemna ca esti in rand cu lumea.De asemenea,de multe ori ajuta la alegerea unor haine sau chiar la schimbarea stilului. Sunt convinsa ca multe femei ar fi tare debusolate in privinta asta daca brusc,moda n-ar mai exista.Daca tot am vorbit despre ce e bine,ce nu si cum trebuie abordata moda(adica nici acceptare in totalitate nici refuzare cu desavarsire,de sa pari din alta epoca),hai sa prezint si cateva imagini de pe podiumurile de la Milano,unul din locurile in care stabileste trendurile,in general.
blog comments powered by Disqus